IRT 3000

Sadržaj

Rimac predstavio Bugatti Tourbillon razvijen u Hrvatskoj

03.07.2024

Mate Rimac, glavni izvršni direktor tvrtke Bugatti Rimac, predstavio je francuskom Molsheimu novi Bugatti Tourbillon koji je u potpunosti razvijen u Hrvatskoj, prenosi Novilist.hr. I, kako je istaknuo, rasprodano je već gotovo svih 250 primjeraka.

2. Bugatti Tourbillon, foto Bugatti Rimac
Foto: foto Bugatti Rimac

„Razvoj automobila Bugatti Tourbillon na svakom je koraku vođen Bugattijevom poviješću dugom 115 godina, kao i riječima samoga Ettorea Bugattija. Zajedno s dizajnerskim i inženjerskim timovima koji su željeli započeti novo i uzbudljivo poglavlje u priči o Bugatti sportskim hiperautomobilima, vodio sam se Ettoreovim mantrama koje kažu da ‘ako je nešto usporedivo, onda više nije Bugatti’ te da ‘ništa nije previše lijepo’. Automobilske legende Type 57SC Atlantic, koji je poznat i kao najljepši automobil na svijetu, Type 35, najuspješniji trkaći automobil do sada, i Type 41 Royale, jedan od najambicioznijih luksuznih automobila svih vremena, poslužili su nam kao inspiracija. Istovremeno su dizajn, performanse i luksuz odredile temelje novog Tourbillona, automobila koji je elegantniji, uzbudljiviji i luksuzniji od bilo kojeg ranijeg automobila. Drugim riječima, Tourbillon je jedinstven”, izjavio je Rimac.

Tourbillon je prvi potpuno novi Bugatti u posljednjih 20-ak godina i prvi bez legendarnog motora W16. Za razliku od isključivo benzinskim motorom pokretanih prethodnika Chirona i Veyrona, Tourbillon je plug-in hibrid na sasvim novoj platformi. Prve isporuke kupcima kreću iduće godine. Ručno sklapanje automobila odvijat će se u pogonu Bugatti Atelier u Molsheimu, i to nakon što okonča proizvodnja modela s motorom W16: Bolide i W16 Mistral, prenosi Novilist.hr.


Izvor: Novilist.hr

ar©tur 2021