IRT 3000

Sadržaj

Dve nagrade za dizajn za kompaniju Elesa+Ganter

30.01.2023

Ergonomski, veoma funkcionalan i optički na najvišem nivou. Uz novu seriju dizajna od nerđajućeg čelika, Elesa+Ganter postavlja standarde i dobija nemačku nagradu za dizajn i iF nagradu za dizajn.

2022-10_Designawards

Industrijski dizajn je takođe već neko vreme ključna karakteristika kvaliteta za investiciona dobra. Jer dizajn obezbeđuje da proizvod izgleda u skladu sa brendom, optimizuje funkcionalnost i ergonomiju i čak smanjuje troškove proizvodnje i rada. Ovo se ne odnosi samo na velike mašine ili sisteme, već na svaki profilni proizvod, uključujući odvijače, robote, razvodne kutije – i normirane elemente. Tržišni lider, Elesa+Ganter, dokazuje koliko dizajn može da deluje pozitivno uz novu seriju dizajna koja je razvijena u saradnji sa dizajnerskom agencijom iz Firta, Corpus-C. Serija od nerđajućeg čelika A4 sastoji se od T-ručke GN 5063, leptirastih navrtki GN 8340 i leptirastih vijaka GN 8350 koji su opremljeni unutrašnjim i spoljašnjim navojem od M5 do M12.

Tri standarda zasnovana su na istom dizajnerskom obliku, mekoj ali jasnoj liniji koja je istovremeno elegantna i veoma funkcionalna. Glatki gradijenti i nežni prelazi olakšavaju čišćenje opciono mat peskarenih ili poliranih površina. Pored toga, oblik omogućava bolje ergonomsko rukovanje, a time i uvođenje većih sila upravljanja.

Uzdržan i ujednačeno dizajniran oblik odgovara skoro svakoj liniji dizajna i omogućava formalno koherentnu integraciju različitih steznih i komandnih funkcija i na taj način obezbeđuje konzistentan izgled najrazličitijih mašina.

Kompanije Elesa+Ganter i Corpus-C sada su dobile dve renomirane nagrade za porodicu T-ručki i leptirastih navrtki/vijaka: nemačku nagradu za dizajn 2022. i iF nagradu za dizajn 2022. Žiri iF nagrade za dizajn posebno je istakao „odlična ergonomska svojstva“, kao i „bezvremensku“ i „veoma kvalitetnu“ estetiku.

Više informacija na: elesa-ganter.com

ar©tur 2021