IRT 3000

Sadržaj

Poziv srpskim kompanijama za učešće na 24. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

13.03.2023

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije pozivaju zainteresovane kompanije da se prijave i učestvuju na 24. Međunarodnom sajam privrede u Mostaru, koji će se održati od 2. do 6. maja 2023. godine.

slika 1Foto: www.mostar-fair.com

Mostar tradicionalno početkom maja, u vreme održavanja Međunarodnog sajma privrede, postaje centar bilateralnih, političkih i privrednih susreta. Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru Nacionalnog štanda Srbije i pozivaju domaće kompanije da predstave svoje proizvode i plasiraju ih kako na tržište Bosne i Hercegovine, tako i šire. Međunarodni sajam, idealna je prilika za privrednike da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Mostarski sajam privrede po broju izlagača i posetilaca, jedna je od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini. Na prostoru od oko 30.000m2 okuplja izlagače iz više od 20 zemalja regiona i Evropske unije.

Tržište Bosne i Hercegovine vodeće je izvozno tržište za domaću privredu, uz obim razmene koji je u 2022. godini dostigla vrednost od oko 3,3 milijardi evra i suficit domaće privrede od više od 840 miliona evra. Osim geografske blizine i pozitivnih trendova u obimu rasta robne razmene na tržištu BiH, mogućnosti za plasman domaćih proizvoda su značajne.

U okviru sajma održaće se edukativne radionice, konferencije, poslovni forumi i b2b susreti, na kojima će privrednici imati priliku da razmene iskustva, prošire krug poslovnih poznanstava i unaprede poslovanje kroz sklapanjenovih novih poslovnih ugovora.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Izrael.

Poziv za učešće je otvoren do 15. marta 2023. godine.

Izvor: www.ras.gov.rs

ar©tur 2021